Tender herontwikkeling Zwitsalterrein

Team Schipper Bosch is gekozen tot ontwikkelpartner voor het historische Zwitsalterrein in Apeldoorn. Voor de partnerselectie van de gemeente Apeldoorn zette Team Schipper Bosch – met daarin stedenbouwkundig bureau ZUS, architect Team V en cultuurhistorisch onderzoeksbureau Steenhuis Meurs – de dromen en kansen voor deze prachtige plek op papier.
 
Als het aan Team Schipper Bosch ligt worden de cultuurhistorische waarden en toekomstbestendigheid leidend bij de herontwikkeling: vrijwel alles wordt behouden en de schoorsteen wordt teruggebracht tot de oude hoogte en wordt het hoogste punt. Er komt nieuwbouw voor wonen, maar die gaat niet de boventoon voeren en wordt duurzaam; er wordt gebouwd in hout.

In samenwerking met: Schipper Bosch, Team V Architecten, ZUS [Zones Urbaines Sensibles], Steenhuis Meurs
Mijn bijdrage: Redactie inschrijving tender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s