Referenties


Joris Jan heb ik leren kennen via zijn werk voor Connectr. Met hem heb ik op een prettige manier samengewerkt in het team communicatie voor Connectr. Daarna heb ik JJ aanbevolen (en ingehuurd) voor de opdracht bij AI-hub Oost-Nederland en heb ik hem ook gevraagd om voor het AI for Life Center het visiedocument te schrijven. Ik vind JJ met name sterk in de combinatie van rollen als (strategisch) adviseur en als tekstschrijver. Hij kan direct dat wat we bedenken te moeten gaan communiceren ook omzetten naar begrijpbare taal. En dat zowel binnen een technisch thema als duurzame energie als kunstmatige intelligentie (AI). En niet onbelangrijk, ook gewoon een fijne gozer 🙂

Dirk van Schaijk, The Economic Board


Joris Jan was mijn steun en toeverlaat tijdens het verlof van een van mijn collega’s. Hij is een hele fijne sparringpartner communicatiebreed en het is indrukwekkend hoe hij de onderwerpen toe-eigent en er ook snel een goed onderbouwde mening over heeft. Hij werkt heel zelfstandig, is snel en je kunt van hem op aan. Ik ben fan!

Annelies Bolijn, Schipper Bosch


Maakt complexe onderwerpen voor iedereen begrijpbaar. Is overtuigend in zijn uitleg en kan snel schakelen. Joris Jan heeft Warmtebedrijf Amersfoort uitstekend geholpen om onze boodschap goed over te laten komen in onze folders en promotiematerialen. Hij begrijpt duurzaamheid en weet dit in een heldere boodschap te vatten.

Edwin Dalenoord, Warmtebedrijf Amersfoort


“Complexe materie duidelijk maken voor een brede doelgroep. Dat was de vraag die we stelden aan het team waar Joris Jan onderdeel van uitmaakte. We wilden een product dat iets teweeg brengt, dat een zaal vol bestuurders, ondernemers en bankiers de idee geeft dat zij samen voor een uitdaging en de oplossing daarvan staan.

De kern van ons verhaal werd uitstekend gevat in een videoscript. Het proces verliep vlekkeloos en er werd goed gelaveerd tussen de verschillende partijen aan tafel. Bovendien was er oog voor de gevoeligheden en belangen van zowel de politiek, het bedrijfsleven als de kapitaalmarkt. Als provincie zijn we erg tevreden over de samenwerking en het resultaat. Niet voor niets zijn er inmiddels al meerdere vervolgopdrachten in gang gezet.”

Bert Ravelli, Provincie Gelderland


“Joris Jan hielp ons met een nieuw visiedocument waarmee onze werkzaamheden en onze ideeën weer in lijn met elkaar zijn gebracht. Dat vergde luisteren, bevragen, begrijpen en scherp schrijfwerk waar we zeer mee zijn geholpen.”

Jan Willem van Bokhorst, Bureau 8080


Margreet

“Joris Jan is uitstekend in staat om tot een kernboodschap te komen. Rustig luisterend, maar meteen de essentie analyserend. Helder en inlevend weet hij de informatie tot een pakkend verhaal te maken.

Als geen ander heeft hij oog voor de rol van communicatie, zonder de kaders van de realiteit uit het oog te verliezen. Ik kan samenwerken met Joris Jan van harte aanbevelen!”

Margreet van Gastel, Ministerie van EZK


“Fantastische schrijver met veel inhoudelijke kennis. Weet van elke overload aan informatie een fantastische espresso te maken. Mijn Go-To-Guy voor alle complexe scripts.”

Alex van Binsbergen, videomaker


Floris 2

“Door kritische vragen te stellen weet Joris Jan alle relevante informatie op tafel te krijgen, waarna hij met een strategisch filter een verhaal begrijpbaar en communiceerbaar maakt voor een specifieke doelgroep.

Naast de inhoudelijke kwaliteit ondersteunt hij op een prettige en goede wijze het proces; van eerste schets tot de nazorg. Of het nou gaat om het schrijven van een persbericht of de begeleiding bij een belangrijke presentatie: toewijding en kwaliteit staan voorop.”

Floris Schoonderbeek, ontwerper