Communicatie AI-hub

AI-hub Oost-Nederland is er voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden in de regio die op nationale of internationale schaal met AI (willen) werken. De hub verbindt en ondersteunt AI-toepassingen voor een beter, duurzamer en gezonder leven.

In Oost-Nederland zijn meer dan 350 bedrijven actief bezig met AI-toepassingen rond belangrijke maatschappelijke thema’s. Aan de regionale kennisinstellingen onderzoeken meer dan 500 wetenschappers en PhD’ers de mogelijkheden van AI. En met initiatieven als AI for Life, het AI-netwerk in Twente en BOOST Smart Industry wordt er al volop samengewerkt rond AI. 

Al deze losse schakels brengen we bij elkaar in AI-hub Oost-Nederland. Het steeds sterkere AI-ecosysteem dat zo ontstaat en zichtbaar wordt, zorgt voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor nieuwe bedrijven, bindt onderzoekers en digitaal talent aan de regio en biedt kansen voor het verwerven van fondsen, onder andere in Europa. Kortom: er ontstaat meer slagkracht voor het doorontwikkelen en vraaggericht toepassen van AI.

Opdrachtgever en in samenwerking met: Oost NL, Twente Board en The Economic Board
Mijn bijdrage: Webteksten, cases, strategie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s