Deelnamedocument Gulden Feniks

Een stad is nooit af, dus wanneer schrijf je je met De Nieuwe Stad in voor de NRP Gulden Feniks? Nu dus, in 2020. Nu alle stedenbouwkundige uitgangspunten zijn gedefinieerd, de herontwikkeling van bestaande bouw vrijwel is voltooid en de eerste nieuwbouw is gerealiseerd. Nu het gebied verbonden is en we ons weer meer omdraaien naar buiten toe.

In totaal ontving de organisatie van de NRP Gulden Feniks 2020 zeventig inzendingen, verdeeld over de categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie. De jury maakte een selectie uit de inzendingen, waarna ze de geselecteerde projecten heeft bezocht.

De Nieuwe Stad is vervolgens genomineerd in de categorie Gebiedstransformatie. Tijdens het NRP Congres op 17 november worden de winnaars bekendgemaakt.

Opdrachtgever: De Nieuwe Stad
Mijn bijdrage: deelnametekst, advies bij jurybezoek