Deelnametekst Circular Economy Award

“Deze plek heeft een duidelijke visie waar langjarig aan vast wordt gehouden”, aldus de jury van de Circular Economy Award 2019. “Er zijn mooie plannen gerealiseerd die op een duidelijke wijze worden gecommuniceerd. Ze zijn onderscheidend in: testen, innovatie, gewoon doen!”

Bij de uitreiking werd winnaar IPKW geprezen om haar ‘langjarig lef en leiderschap’. Om de concrete resultaten en de samenwerking met ondernemers, overheid en onderwijs. De lat ligt hoog voor volgend jaar, aldus juryvoorzitter Cees-Jan Pen. De werklocaties zijn beoordeeld op hun omgang met circulaire materialen, energiezuinig werken, gezondheid en het inrichten van de eigen organisatie. Ook shared facilities en biodiversiteit spelen bijvoorbeeld een rol.

Het doel van de prijs is het belonen van werklocaties en regio’s die hun circulaire ambities het beste uitvoeren en daar nadrukkelijk ook de samenleving bij betrekken, inclusief het bedrijfsleven. “Deze partijen zijn echt de voorlopers op het gebied van de circulaire economie in de fysieke leefomgeving.”

Opdrachtgever: IPKW
Mijn bijdrage: Deelnametekst